Produse similare Produse similare

Certificat SSL

Ce este un certificat SSL?

Certificatele SSL sunt folosite pentru a securiza schimbul de informații prin Internet: informații despre carduri bancare, parole și în general orice informație care se dorește a rămâne privată.

Certificatele SSL criptează informațiile înainte ca acestea să fie transmise prin Internet. Informațiile criptate nu pot fi decriptate decât de serverul căruia îi sunt adresate. Acest lucru garantează ca informațiile trimise către un website nu vor fi furate sau modificate.

Cum au apărut certificatele SSL?

Secure Sockets Layer a fost conceput în anul 1994 de compania americană Netscape Communications cu scopul de a realiza tranzacții sigure cu cărți de credit pe Internet, utilizând un browser și un server web. Primele două versiuni au avut slăbiciuni de securitate, însă în anul 1995 a fost lansată cea de-a treia versiune SSL care, în scurt timp, a devenit extrem de populară.

În 1996, comunitatea IETF (prescurtare de la Internet Engineering Task Force) a încercat să standardizeze protocolul SSL, obținând protocolul Transport Layer Security (TLS) ce a adus modificări minore versiunii a treia SSL.

În 2001 a fost publicată varianta RFC 2246 conținând protocolul TLS dar modificarile aduse l-au făcut incompatibil cu versiunea a treia SSL. Din acel moment, majoritatea browserelor web au fost livrate cu suport atât pentru versiunea a treia SSL cât și pentru TLS.

Cum funcționează certificatele SSL?

Toate certificatele SSL sunt formate dintr-o cheie publică și o cheie privată. Cheia publică este folosită pentru a cripta datele trimise din browser către server, aceasta fiind și cheia distribuită clientului, iar cheia privată este folosită pentru decriptare. În momentul în care un browser accesează un server securizat, are o loc o autentificare între server și client.

Astfel, rolul certificatul SSL este de a garanta adevărata identitate a site-ului (nerepudiere) și de a preveni interceptarea datelor pe traseul transmisiei, independent de calea de comunicare.

Certificatele SSL conțin:

  • numele celui care deține certificatul
  • cheia deschisă a deținătorului
  • perioada de valabilitate a certificatului
  • numele autorului certificatului
  • semnătura electronică a autorului

Accesarea unui site securizat va afișa în browser un lăcățel care certifică faptul că transmiterea datelor se realizează securizat.

Site-ul nostru este securizat folosind un certificat SSL emis de către Comodo. Acesta oferă o cheie de 2048 biți și criptare pe 128/256 biți.

SSL Certificate

Descoperă prima ţinutele fashion Maria's Boutique.

Lasă-ne adresa ta de mail şi fii la curent cu toate ofertele şi noutăţile.